пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

ХТЗ заявив про намір випускати комбайни John Deere

Український виробник тракторів звернувся до Deere&Company з пропозицією про співпрацю.
Американська машинобудівна компанія Deere&Company розгляне звернення ПАТ «Харківський тракторний завод» про спільне виробництво комбайнів в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Мінагрополітики.
«З боку Харківського тракторного заводу ім. Орджонікідзе надійшла пропозиція про реалізацію спільного проекту зі складання комбайнів на ХТЗ. Керівництво Deere&Company розгляне і проаналізує пропозицію», — йдеться в прес-релізі Міністерства аграрної політики і продовольства.
Для реалізації проекту відомство проведе аналіз можливостей і потенціалу устаткування, запчастин, комплектуючих для подальших переговорів щодо співпраці з американським партнером.
«Розширення присутності на українському ринку такої компанії, як Deere&Company є значним поштовхом для розвитку всього агропромислового сектора», — зазначив глава Мінагрополітики Олексій Павленко.
Як повідомлялося, раніше ХТЗ анонсував серійне виробництво комбайнів спільно з фінською компанією Sampo Rosenlew з 2016 року.
У 2014 році ХТЗ виробив і реалізував 1455 тракторів, що на 10,4%, або на 137 одиниці більше, ніж роком раніше. В цьому році завод планує реалізувати більше 2 тисяч тракторів (на 37,5% більше). Торік підприємство продавало трактори більш ніж в 30 країн світу.
Станом на четвертий квартал 2014 року майже 22,76% акцій ПАТ «ХТЗ» належало резиденту ТОВ «Бриз», 24,46% — «Алпорт Ентерпрайзис», 21,75% — «Калвертон Істеблішмент», майже 17,93% — «Голден Проперті Ентерпрайзис» (усі — Британські Віргінські острови).
Корпорація John Deere (Deere&Company) заснована в 1837 році, займається виробництвом продукції та наданням послуг у сфері культивації ґрунту, вирощування та збирання врожаю, меліорації та будівництва. В Україні представництво компанії працює з 2008 року. За 7 років роботи «Джон Дір Україна», за даними Мінагрополітики, реалізувала більше 10 тисяч одиниць сільгосптехніки.

Немає коментарів:

Дописати коментар