вівторок, 28 квітня 2015 р.

На Дніпропетровщині побудують молочну ферму за 2 млн доларів

На Дніпропетровщині побудують сучасну молочну ферму. На ці цілі уряд Канади вже виділив 700 тис. дол., загальна вартість проекту майже 2 млн дол.
Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської ОДА.
Демонстраційна молочна ферма належить підприємству «Молочарське», яке створене об'єднанням сільськогосподарських кооперативів у Дніпропетровській області «Господар».
Її будівництво здійснюється завдяки співпраці обласної влади з канадським урядом в рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні».
Наразі вже працює перший пусковий комплекс на 60 корів. У 2014 році тут було вироблено 445 тонн молока екстра класу.
«Восени буде завершено будівництво другого пускового комплексу. Це дозволить збільшити кількість корів до 120 голів, а отже ферма запрацює на повну проектну потужність. 60 корів для ферми буде закуплено компанією «Данон» на суму 120 тисяч доларів. Кожна з них даватиме в середньому 9 тисяч літрів якісного молока на рік», — йдеться в повідомленні.
Довідка. 
Проект «Розвиток молочного бізнесу в Україні» впроваджує канадська неурядова організація «СОКОДЕВІ». Загальний бюджет проекту становить 22,7 млн дол. Термін впровадження — 2014-2021 рр. (7 років). Допомогу Проекту отримають 5 000 фермерів в Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській області. 

Немає коментарів:

Дописати коментар